Στέφανου Παδοβά 36
Κέρκυρα 49 100, Ελλάδα
Τηλ.: 26610 36300
Fax: 26610 40777
info@SiorraVittoria.com
facebook
Το νησί της
Κέρκυρας

Η Κέρκυρα θεωρείται ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και ενδιαφέροντα νησιά του συμπλέγματος του Ιονίου. Αν και είναι το δεύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου, η Κέρκυρα έχει την μεγαλύτερη πολιτιστική κληρονομιά και πολλά υπέροχα αξιοθέατα μοναδικής αισθητικής που εντυπωσιάζουν κάθε ταξιδιώτη.

Η πόλη του νησιού, η Κέρκυρα, είναι δομημένη με έναν ιδιαίτερα αξιοθαύμαστο τρόπο, με κύρια χαρακτηριστικά τα βενετσιάνικα καντούνια, θεαματικά ανάκτορα και μνημεία καθώς και παραδοσιακά σπίτια, όλα επηρεασμένα από την Ιταλική και Αγγλική αρχιτεκτονική.

Το σκηνικό της παλαιάς πόλης απαρτίζεται από νεοκλασικά κτίρια, γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, βυζαντινές εκκλησίες, εντυπωσιακές πλατείες, μεγαλοπρεπής φρούρια και μουσεία καθώς και πολλά μνημεία ιστορίας και τέχνης. Κοντά στη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την γνωστή Σπιανάδα, βρίσκεται το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, η Δημοτική Πινακοθήκη, το μνημείο της ένωσης των Επτανήσων και το Πολυγωνικό Ενετικό Πηγάδι, το Λιστόν ...

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας δεσπόζει το επιβλητικό Παλαιό Φρούριο όπου βρίσκεται και η γνωστή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Αξιοσημείωτες παλαιές εκκλησίες στην πόλη της Κέρκυρας είναι επίσης η Παναγία Σπηλιώτισσα, χτισμένη το 1577, η Παναγία Ανθιβουνιώτισα και ο Άγιος Ιωάννης μια από τις πρώτες ορθόδοξες εκκλησίες. Στην πλατεία Σπιανάδα βρίσκεται επίσης η δημοφιλής εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα προστάτη της πόλης, χτισμένη το 1590. Δύο από τις τέσσερις λιτανείες του πολιούχου του νησιού Αγίου Σπυρίδωνα είναι και οι πιο αγαπημένες παραδοσιακές εκδηλώσεις των Κερκυραίων. Μια επίσκεψη σε ένα από τα στολίδια της Κέρκυρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, είναι ένα υπέροχο ταξίδι στο παρελθόν περίπου στον 5ο και 6ο αιώνα ΠΧ.

Η Κέρκυρα έχει πολλές φυσικές ομορφιές σε διαφορετικά σημεία του νησιού που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Υπέροχες αμμώδεις παραλίες, πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, πευκόφυτες εκτάσεις, καταπράσινα χωριά και δημοφιλή θέρετρα που συνθέτουν την μοναδική ομορφιά του νησιού. Επιπλέον η Κέρκυρα προσφέρεται για διασκέδαση αφού η διαθέτει πλούσια νυχτερινή ζωή, εστιατόρια με υπέροχη τοπική κουζίνα, μπαρ και μεγάλα κέντρα σε μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

Ο εορτασμός της Πασχαλινής περιόδου στην Κέρκυρα τείνει να γίνει ίσως ο πιο διάσημος σε όλη την Ελλάδα, αφού συνοδεύεται από μια σειρά εκκλησιαστικών εκδηλώσεων με ξεχωριστές θρησκευτικές τελετές, ξεκινώντας από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την εβδομάδα μετά την Κυριακή του Πάσχα. Το ξακουστό καρναβάλι της Κέρκυρας, έχει βενετσιάνικες ρίζες και γιορτάζεται με ιδιαίτερη τιμή τα τελευταία 450 χρόνια προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα λαμπερά κουστούμια επιλεγμένα από τους εκατοντάδες μασκαράδες που ξεχύνονται στους δρόμους εκείνες τις γιορτινές ημέρες, καθώς και οι φαντασμαγορικές παρελάσεις στις οποίες συμμετέχουν, καταφέρνουν να μεταμορφώνουν το νησί σε ένα απέραντο σκηνικό χαράς, διασκέδασης και ευφορίας.

Φωτογραφίες του νησιού...